Kuulumisia ylimääräisestä kokouksesta

Keskiviikkona 12. helmikuuta 2020 pidettiin Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n ylimääräinen yhdistyksen kokous. Kokouksessa käsiteltiin yhdeksän jäsenen erottamisia, sekä lähetettyjä selvityspyyntöjä. Selvityspyynnön olivat saaneet ne yhdistyksen jäsenet, jotka olivat sääntöjen vastaisesti kahden paikallisyhdistyksen jäseniä. Samojen henkilöiden toiminta julkisuudessa ja yhdistyksen sisällä oli selkeästi myös Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n vastaista.

Loppuvuodesta Jyväskylään perustettiin toinen Perussuomalainen paikallisyhdistys perinteikkään Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n rinnalle. Kourallinen henkilöitä meni tähän uuteen yhdistykseen. Sääntöjen ja perussuomalaisten toimintaperiaatteiden vastaiseksi toiminta meni, kun uuden yhdistyksen johto kehotti jäseniään jäämään jäseneksi myös Jyväskylän Perussuomalaiset ry:hyn. Tavoitteena tällä sääntöjen vastaisella kahden yhdistyksen jäsenyydellä oli, että uuden yhdistyksen jäsenet olisivat voineet lakkauttaa vanhan yhdistyksen ja näin tuhota Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n toimintaedellytykset.

Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Seppo Hiltunen kommentoi erottamisia:”Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n yhdistyksen ylimääräinen kokous erotti keskiviikkona yhdeksän jäsentä, koska nämä jäsenet ovat toimineet yhdistyksen ja puolueen vastaisesti tarkoituksenaan ajaa meidän yhdistys alas. Tässä he eivät kuitenkaan onnistuneet, kiitos rehtien ja suoraselkäisten perussuomalaisten.”

Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n tavoitteena oli erottamisten kautta palauttaa yhdistys toimintakykyiseksi, koska hallitusten kokousten häiriköinti, yhdistyksen toiminnan sabotointi ja aktiiviset yhdistyksen lakkauttamispyrkimykset haittasivat yhdistyksen toimintaa ja perussuomalaisen politiikan tekemistä.

”Yhdistys jatkaa eteenpäin ja häiriötekijät on nyt poistettu. Karikkoista on hieman viime ajat olleet, mutta nyt aletaan olla vahvasti aavalla selällä. Yhdistyksessä on aktiivisia ja suoraselkäisiä jäseniä paljon, vain pieni osa on lähtenyt pelaamaan tätä kieroa peliä. Lisää jäseniä on myös tulossa toimintaan mukaan ja uusia hakemuksia yhdistykseen on tulossa.” -kertoo luottavainen ja positiivinen yhdistyksen puheenjohtaja.

”Kuntavaaliehdokkaaksi haluaviakin on ilmaantunut niin jäsenistä kuin jäsenistön ulkopuolelta. Asia ei ole vielä ajankohtainen. Tähän asiaan voidaan palata hieman tuonnempana tätä vuotta.” -toteaa Hiltunen.

Jyväskylän Perussuomalaiset ry tulee jatkamaan vuosikymmeniä jatkunutta hyvää yhteiskunnallista ja poliittista työtä sekä perussuomalaista politiikkaa jyväskyläläisten hyväksi ja Suomen kansakunnan puolesta. Perussuomalaisiin liittyvät konfliktit Keski-Suomessa ja Jyväskylässä on erottanut jyvät akanoista. Tämän seurauksena Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n harteilla lepää nyt vastuu korkeatasoisen ja aidon perussuomalaisen politiikan ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen tekemisestä Jyväskylässä. Keskiviikon kokouksen jälkeen siihen onkin paremmat edellytykset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *