Itsenäisyyspäiväkirje (2019)

Arvoisat perussuomalaiset, keskisuomalaiset, jyväskyläläiset ja tietenkin suomalaiset, tänään on meidän kaikkien yhteinen, valtakunnallinen juhlapäivä. Tämän itsenäisyyspäivämme toimii mitä tärkeämmin kansallisena muistopäivänämme, johon sisältyy sen perinteet, joista pidämme kiinni ja joidenka päätoiminto onkin juuri muistuttaa itsenäisen valtiomme ja kansakuntamme nyt 102-vuotisesta historiasta.

Historiasta, jonka osana ovat olleet me, sekä vanhempamme, isovanhempamme ja isoisovanhempamme, jotka kokivat tämän maan kehityksen itsenäisenä valtiona. Me, tämän maan kansa koimme sen nousun nopeasti kehittyvänä neljäntenä pohjoismaana, vanhempamme ja isovanhempamme puolusti ja säilytti itsenäisyytemme maailman pimeimpinä päivinä, ja me ylläpidimme maamme kasvua kyseisten päivien jälkeen, rakentamalla esimerkiksi pohjoismaiden korkeimman näkötornin, jopa tähän päiväänkin saakka maailman nopeimman autolaudan, sekä vuosituhannen vaihtuessa maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja me koimme lamavuodet ja niiden johdatuksen nykyiseen tilaamme, EU-jäsenmaana.
Tänään kun katsomme linnan juhlia, puolustusvoimain paraatia ja/tai Tuntematonta Sotilasta tai kun osallistumme soihtukulkueeseen, teemme sen syystäkin, kunnioittamalla esi-isiämme ja sitä, mitä he tekivät itsenäisen kotimaamme eteen. Tänään me katsomme historiaamme saadaksemme opastusta ja vastausta tulevaisuutemme kysymykseen.
Finlandia-hymnin säkeiden sanoin:
Oi nouse, Suomi, nosta korkealle — kuten historiasi näyttänee.
Pääs seppelöimä suurten muistojen — tämän päivän tähden.
Oi nouse, Suomi, näytit maailmalle — koska esimerkillisesti kasvatit itseäsi.
Sa että karkoitit orjuuden — sillä herätit kansasi yhteen.
Ja ettet taipunut sa sorron alle — jota vastaan puolustit.
On aamus alkanut, synnyinmaa — sillä tänään jälleen uusi itsenäisyytesi vuosi alkaa.
Toivotan täten kaikille hyvää itsenäisyyspäivää, jota myös toivon olette hyvin viettäneet!

Artturi Martynov
Puheenjohtaja
Jyväskylän Perussuomalaiset ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *