Esitys monikulttuurisuuden leikkauksista kaupunginvaltuustossa

Jyväskyläläisten hyväksi-valtuustoryhmän Teemu Torssonen esitti kaupunginvaltuustossamme tänään, 5.12.2019, leikkauksia monikulttuurisuuteen ja kesätapahtumiin joiden kautta näistä leikattavat varat siirrettäisiin lastensuojeluun ja terveydenhuoltoon täten pienentäen tulevaisuuden avustusten menoja.

Teemu Torrsonen kertoi Facebookissa:
”Mielestäni jyväskyläläisten peruspalvelut ja lastemme hyvinvointi tulee priorisoida korkeammalle kuin esim. monikulttuurisuuden edistäminen ja kesätsempalot.

Viime kaupunginvaltuuston kokouksessa käsittelimme talousarviota vuodelle 2020 ja muutosesityksessä ehdotin leikkauksia mm. monikulttuurisuuskeskuksen toimintaan ja kesätapahtumaan. Leikkauskohteistani vapautuneet varat(200 000€) olisin ohjannut lastensuojeluun ja ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon.

Harmikseni valtuustossa tekemääni muutosesitystä ei kukaan kannattanut(kts. kokousvideo). Tämä oli pettymys.

Koska muutosesitystä ei kukaan kannattanut, emme päässeet äänestämään esityksestä. Mielestäni oli selvää, ettei usea halunnut asiaa äänestykseen ja sitä kautta paremmin esille.

Kesätapahtumaan liittyen haluan tuoda esille, että kulttuuri on hyvä asia, mutta olen huolissani varsinkin huono-osaisten jyväskyläläisten peruspalveluista sekä haavoittuvista ihmisryhmistä kuin lapsista. Ensin nämä osa-alueet kunnolla kuntoon.

Näin yleisesti ajateltuna monikulttuurisen yhteiskunnan muodustumista ei tarvitsisi ollenkaan tukea verovaroista. Tiedollisessa mielessä ainakin monikulttuurisuuskeskus Glorian alla toimivalla neuvontapiste Info Glorialla on positiivisia funktioita. Näen kuitenkin, että mikäli monikulttuurisuuskeskuksen toiminta laajemmin olisi lähtökohtaisesti rakennettu eri tavalla – jolloin kysymyksessä olisi ennemminkin kotouttamista edistävä Suomen kulttuurin keskus maahanmuuttajille – niin tilanne olisi erilainen.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *